Van zoet tot zout water: onze zeeën en meren bieden ons een waaier aan heerlijke en veelzijdige vissoorten! Ontdek onze selectie recepten die uw smaakpapillen naar verre oorden zullen brengen: van hele vis tot filets, in de oven gebakken of gestoofd... Er zijn heel wat smaken te ontdekken!
1 - Een geheim voor succes is om de vis niet te lang te laten garen, zodat hij niet uitdroogt! Het vlees van de vis moet gemakkelijk in laagjes te snijden zijn.
2 - Vis is zeer delicaat, dus zachtere bereidingsmethoden zijn ideaal.
3 - Met de Thermomix® kiest u de perfecte temperatuur en kooktijd, en gebruikt u sous-vide- of stoomkooktechnieken voor verrukkelijke resultaten! Probeer ons recept voor Sous-vide Teriyaki Zalm.
4 - Hoe delicater de vis, hoe minder lang hij moet marineren. Lees ons artikel over vismarinades en vissauzen.
5 - Als u bevroren vis gebruikt, laat die dan ontdooien door hem in een uitlekbakje in de koelkast te leggen.
Meer perfect sappige visrecepten gekookt tot in de perfectie.
Kop - vissenkoppen, graten en huid zijn perfect voor het maken van visbouillon. U kunt de kop ook in vissoepen gebruiken of met de rest van de vis koken en opdienen.
Hele lendenen - zijn heerlijk in de oven gebakken met een paneerlaagje kruiden of gedroogd fruit, of in bladerdeeg gewikkeld. Kabeljauw- en zalmlendenen zijn een goede keuze.
Plakken - zijn geweldig voor stoofschotels, koken of grillen.
Filets - zijn heel veelzijdig en perfect voor kinderen omdat ze ontbeend zijn. Naast gefrituurd zijn ze ook erg lekker gestoomd, in papilote of in de oven.
Hele vis - ideaal om te grillen of in de oven te roosteren. Voor een creatiever recept kunt u ze bereiden in een zoutkorstje (gewoon of met specerijen en verse kruiden) of in brooddeeg.
• De huid en schubben moeten glanzend zijn en een metaalachtige reflectie hebben.
• Hij moet vers ruiken en mag geen sterke geur van vis of ammoniak hebben.
• De ogen moeten prominent, helder en stralend zijn.
• De kieuwen moeten helderrood, schoon en vochtig zijn.
• Hij moet stevig aanvoelen, niet sponzig en zacht.