20 onmisbare visgerechten

Van zoet tot zout water: onze zeeën en meren bieden ons een waaier aan heerlijke en veelzijdige vissoorten! Ontdek onze selectie recepten die uw smaakpapillen naar verre oorden zullen brengen: van hele vis tot filets, in de oven gebakken of gestoofd... Er zijn heel wat smaken te ontdekken!

5 tips voor het bereiden van vis

1 - Een geheim voor succes is om de vis niet te lang te laten garen, zodat hij niet uitdroogt! Het vlees van de vis moet gemakkelijk in laagjes te snijden zijn.

2 - Vis is zeer delicaat, dus zachtere bereidingsmethoden zijn ideaal.

3 - Met de Thermomix® kiest u de perfecte temperatuur en kooktijd, en gebruikt u sous-vide- of stoomkooktechnieken voor verrukkelijke resultaten! Probeer ons recept voor Sous-vide Teriyaki Zalm.

4 - Hoe delicater de vis, hoe minder lang hij moet marineren. Lees ons artikel over vismarinades en vissauzen.

5 - Als u bevroren vis gebruikt, laat die dan ontdooien door hem in een uitlekbakje in de koelkast te leggen.

Til uw etentje naar een hoger niveau

Sappige visschotels

Hoog in eiwitten, vitamines en omega-3 vetzuren, laag in vet - we weten allemaal dat we meer witte vis in onze voeding moeten opnemen. Hier zijn 10 heerlijke visschotels ideeën om uit te proberen!

'Vis' collectie

Meer perfect sappige visrecepten gekookt tot in de perfectie.

Perfect gebakken

Eenvoudige dagelijkse visgerechten

Van huid tot vin - de hele vis gebruiken

Kop - vissenkoppen, graten en huid zijn perfect voor het maken van visbouillon. U kunt de kop ook in vissoepen gebruiken of met de rest van de vis koken en opdienen.

Hele lendenen - zijn heerlijk in de oven gebakken met een paneerlaagje kruiden of gedroogd fruit, of in bladerdeeg gewikkeld. Kabeljauw- en zalmlendenen zijn een goede keuze.

Plakken - zijn geweldig voor stoofschotels, koken of grillen.

Filets - zijn heel veelzijdig en perfect voor kinderen omdat ze ontbeend zijn. Naast gefrituurd zijn ze ook erg lekker gestoomd, in papilote of in de oven.

Hele vis - ideaal om te grillen of in de oven te roosteren. Voor een creatiever recept kunt u ze bereiden in een zoutkorstje (gewoon of met specerijen en verse kruiden) of in brooddeeg.

Geurige soepen

Vette vis en magere vis

Vette vis als makreel, forel, zalm, tonijn en sardines is heel rijk aan omega-3, een vetzuur dat goed is voor de gezondheid. Vette vis is heerlijk gegrild of aangebraden. Magere vis als heek, brasem, ombervis of zwaardvis is ideaal om te stomen, bakken of stoven.

Tips! Hoe verser, hoe beter

• De huid en schubben moeten glanzend zijn en een metaalachtige reflectie hebben.
• Hij moet vers ruiken en mag geen sterke geur van vis of ammoniak hebben.
• De ogen moeten prominent, helder en stralend zijn.
• De kieuwen moeten helderrood, schoon en vochtig zijn.
• Hij moet stevig aanvoelen, niet sponzig en zacht.

Vermomde vis