Apparaten en accessoires
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Voorbereiding. 30min
Totaal 50min
4 porties
Ingrediënten
-
water500 g
-
zout volgens smaak1 ½ tl
-
aardappelen in stukken (2-3 cm)600 g
-
boter om in te vetten
-
verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)4
-
citroen liefst biologisch, geraspte schil en sap1
-
vers gemalen peper volgens smaak1 snuifje
-
sjalotten gehalveerd100 g
-
boter10 g
-
verse champignons in plakjes300 g
-
droge witte wijn50 g
-
room50 g
-
200 g roomkaassmeerkaas (bijv. La vache qui rit®)200 g
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
citroenzeste1 tl
-
zout volgens smaak
-
vers gemalen peper volgens smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
45 g
Calorieën
2763 kJ /
660 kcal
Vetten
48 g
Vezels
4 g
Koolhydraten
27 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Ovenschotel van aardappelen
1u. 30min
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45min
Cottage pie
1u. 10min
Kabeljauw met citrusboter
50min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35min
Kipfricassee
Geen beoordelingen
Runderragout met aardappelen
1u. 10min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4u.
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1u. 25min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1u.
Bloemkool met kaas
55min