Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
TM6 TM5 TM31

Zalm in champignonroomsaus met aardappelen

3.4 (7 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 500 g water
  • 1 ½ tl zout, volgens smaak
  • 600 g aardappelen, in stukken (2-3 cm)
  • boter, om in te vetten
  • 4 verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)
  • 1 citroen, liefst biologisch, geraspte schil en sap
  • 1 snuifje vers gemalen peper, volgens smaak
  • 100 g sjalotten, gehalveerd
  • 10 g boter
  • 300 g verse champignons, in plakjes
  • 50 g droge witte wijn
  • 50 g room
  • 200 g smeerkaas (bijv. La vache qui rit®)
    of 200 g roomkaas
  • 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
  • 1 tl citroenzeste
  • zout, volgens smaak
  • vers gemalen peper, volgens smaak

Voeding
per 1 portie
Calorieën
2763 kJ / 660 kcal
Eiwitten
45 g
Koolhydraten
27 g
Vetten
48 g
Vezels
4 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten