Apparaten en accessoires
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Voorbereiding. 30min
Totaal 50min
4 porties
Ingrediënten
-
water500 g
-
zout volgens smaak1 ½ tl
-
aardappelen in stukken (2-3 cm)600 g
-
boter om in te vetten
-
verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)4
-
citroen liefst biologisch, geraspte schil en sap1
-
vers gemalen peper volgens smaak1 snuifje
-
sjalotten gehalveerd100 g
-
boter10 g
-
verse champignons in plakjes300 g
-
droge witte wijn50 g
-
room50 g
-
200 g roomkaassmeerkaas (bijv. La vache qui rit®)200 g
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
citroenzeste1 tl
-
zout volgens smaak
-
vers gemalen peper volgens smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
45 g
Calorieën
2763 kJ /
660 kcal
Vetten
48 g
Vezels
4 g
Koolhydraten
27 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Gestoomde tarbot filets en gemengde groenten
1 godz. 15 min
Driegangen maaltijd voor twee
1 godz. 15 min
Kabeljauw met citrusboter
50 min
Zuiderse gebakken kip en zoete maïs
55 min
Varkenshaasje in papillot
1 godz.
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 min
Romige groentensoep, gestoomde kip en groenten tagliatelle
45 min
Speltbrood
1 godz. 45 min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 min
Kip met romige groenten saus
50 min
Bloemkool met kaas
55 min
Groentensoep
35 min