Zalm in champignonroomsaus met aardappelen

Zalm in champignonroomsaus met aardappelen

3.4 9 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 50min
4 porties

Ingrediënten

  • water
    500 g
  • zout volgens smaak
    1 ½ tl
  • aardappelen in stukken (2-3 cm)
    600 g
  • boter om in te vetten
  • verse zalmfilets, ontveld (elk 120-200 g, circa 2 cm dik)
    4
  • citroen liefst biologisch, geraspte schil en sap
    1
  • vers gemalen peper volgens smaak
    1 snuifje
  • sjalotten gehalveerd
    100 g
  • boter
    10 g
  • verse champignons in plakjes
    300 g
  • droge witte wijn
    50 g
  • room
    50 g
  • smeerkaas (bijv. La vache qui rit®)
    200 g
    200 g roomkaas
  • gemalen nootmuskaat
    2 snuifjes
  • citroenzeste
    1 tl
  • zout volgens smaak
  • vers gemalen peper volgens smaak

Voeding per 1 portie

Calorieën 660 kcal / 2763 kJ
Eiwitten 45 g
Vetten 48 g
Koolhydraten 27 g
Vezels 4 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...