Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 2 tl fijn zout
- 300 g aardappelen, geschild en in stukken (3-4 cm)
- 2 kippenborstfilets, ontveld (150-200 g elk), in reepjes (1 cm)
- ½ citroen, bij voorkeur biologisch, geraspte zeste en sap alleen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 50 g sjalotten
- 30 g extra vergine olijfolie
- 150 g verse champignons, in schijfjes
- 30 g droge witte wijn
- 100 g sojaroom
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- vers gemalen zwarte peper, naar believen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2535 kJ / 606 kcal
- Eiwitten
- 53 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40 Min
Bloemkool met kaas
55 Min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 Min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 Min
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2h 40min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 Min
Kippenborstfilet met topping van courgette
50 Min
Spaghetti met tomaat en spek
35 min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 min
Aardappelen ter garnituur of voor tortilla
30 Min
Mosselen in romige witte wijnsaus
45 Min
Champignonsaus met room en witte wijn
30 Min