Vismarinades

Smaakvolle vis

Warm of koud, zout of eerder zoet, als marinade of als saus: deze sauzen smelten heerlijk in de mond.

3 klassieke sauzen

Vis die perfect bereid is met de Thermomix®, een stukje brood, … vervolledig het gerecht met deze klassiekers:
Mayonaise. Hier zijn er twee strekkingen: zij die deze saus lekker vinden bij koude vis en zij die er niet voor terug schrikken om hem bij een warm gerecht te serveren.
Witte botersaus: een must voor vis en schaaldieren, maar ook perfect bij gestoomde aardappelen en wortelen!
Tartaarsaus: zoet en pittig tegelijk, vult het trio aan van favoriete sauzen bij de vis.

Marinades kunt u zo exotisch maken als u durft. Bij vis horen vergezochte ingrediënten zoals passievrucht, citroengras, sojasaus, … allemaal producten die het fragiele vlees van de vis 'garen'. De enige gouden regel is tijd! Marineer de vis niet langer dan een half uur, anders wordt de vis te stevig. Hoe dunner de vis is gesneden, hoe korter de marinadetijd.

Onze tips:

•Maakt u een warme saus in de Thermomix®? Bereid dan tegelijk de vis in de Varoma!
•Voor koude sauzen is geduld vereist: een nachtje in de koelkast en alle smaken smelten perfect met elkaar samen.
•Let op met eieren: sauzen op basis van eieren zijn delicaat. Volg het advies van de Cookidoo®-recepten om ze in optimale omstandigheden te bewaren.
•Durf! Dit geldt vooral voor de marinades! Als beginner is olijfolie een perfecte basis. U kunt die smaak geven (met zongedroogde tomaatjes, knoflook, provençaalse kruiden, enz.) om uw vis met wat zon te overgieten!

Mijn marinades