Compatibele versies
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 verse kabeljauwfilets, met vel (± 150-200 g elk)
- 20 g extra vergine olijfolie
- 4 takjes verse tijm, en iets meer om af te werken
- 2 tl geraspte citroenschil, en iets meer om af te werken
- 2180 g water
- 30 g citroensap, vers geperst, en 1 tl om af te werken
- 30 g sjalotten, gehalveerd
- 200 g rode bieten, in stukken (2-3 cm)
- 240 g risottorijst, bv. Carnaroli of Arborio
- 130 g droge witte wijn
-
1
volle tl groentebouillonpasta
of ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 - 2 stengels vers citroengras, in schijfjes (2 mm)
- 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen witte peper
- 40 g boter, in stukken
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2365.8 kJ / 562.5 kcal
- Eiwitten
- 42.3 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 18.5 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 1501.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25 min
Viscurry
35 min
Bloemkoolrijst poke bowl
Geen beoordelingen
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Geen beoordelingen
Mallorcaanse vissoep
40min
Rabarber, gember en citroen risotto
Geen beoordelingen
Bloemkool korma
2 Std. 20 Min
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55 min
Couscous met abrikozen, hazelnoten, feta en groentemengeling
1 Std. 15 Min
Zalm en venkel risotto
25 min
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2h 50min