Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw

Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw

4.5 4 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 2u. 10min
4 porties

Ingrediënten

  • verse kabeljauwfilets met vel (± 150-200 g elk)
    4
  • extra vergine olijfolie
    20 g
  • verse tijm en iets meer om af te werken
    4 takjes
  • geraspte citroenschil en iets meer om af te werken
    2 tl
  • water
    2180 g
  • citroensap vers geperst, en 1 tl om af te werken
    30 g
  • sjalotten gehalveerd
    30 g
  • rode bieten in stukken (2-3 cm)
    200 g
  • risottorijst bv. Carnaroli of Arborio
    240 g
  • droge witte wijn
    130 g
  • groentebouillonpasta
    1 volle tl
    ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • vers citroengras in schijfjes (2 mm)
    1 - 2 stengels
  • zout
    1 tl
  • gemalen witte peper
    2 snuifjes
  • boter in stukken
    40 g

Voeding per 1 portie

Calorieën 562.5 kcal / 2365.8 kJ
Eiwitten 42.3 g
Vetten 18.5 g
Koolhydraten 53 g
Vezels 2.7 g
Verzadigd vet 6.8 g
Natrium 1501.3 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...