
Apparaten en accessoires
Wraps met jalapeño, kip en sla
Voorbereiding. 15min
Totaal 30min
4 porties
Ingrediënten
Guacamole
-
koriander (zie tip)3 takjes
-
rode ui (ong. 10-15 g)¼
-
avocado (2 avocados), enkel het vlees300 g
-
tomaat (ong. 1 tomaat), in vier gesneden en ontpit120 g
-
jalapeño peper, uit blik (optioneel) uitgelekt1 el
-
limoensap (ong. 1 limoen), naar smaak1 - 2 el
-
fijn zout naar smaak1 snuifje
-
vers gemalen zwarte peper naar smaak1 snuifje
Kip met koriander en jalapeño
-
gemalen cayennepeper naar smaak½ tl
-
komijnzaden½ tl
-
gedroogde oregano½ tl
-
zoete paprikapoeder½ tl
-
knoflook, in korrels1 tl
-
kaneel½ tl
-
kippenvlees, ontbeend en zonder vel in reepjes (2-3 cm)500 g
-
koriander (zie tip)5 takjes
-
jalapeño peper, uit blik uitgelekt, plus extra stukjes om op te dienen1 el
-
limoensap (ong. 2 limoenen)40 g
-
honing50 g
-
fijn zout¼ tl
Warme freekehsalade
-
freekeh (zie tip)250 g
-
water1000 g
-
groentebouillon1 el
-
rode paprika ontpit, in stukken (1-2 cm)80 - 100 g
-
macadamia noten (optioneel) gehalveerd100 g
-
rode ui dun gesneden½
-
zoete maïskolven enkel de maïskorrels2
-
koriander enkel de blaadjes, grof gehakt3 takjes
-
fijn zout naar smaak1 snuifje
-
vers gemalen zwarte peper naar smaak1 snuifje
-
jalapeño peper, uit blik plus extra om op te dienen1 el
-
bindsla of Romeinse sla bladeren apart, om op te dienen1
-
zure room (optioneel) naar smaak100 g
-
jalapeño peper, uit blik uitgelekt, in reepjes
Voeding per 1 portie
Calorieën
1061 kcal /
4457 kJ
Eiwitten
42.7 g
Vetten
60 g
Koolhydraten
83.4 g
Vezels
12.1 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Koken met de Varoma
10 recepten
Benelux
Benelux