Vergezel ons op een reis naar het land van sushi en nog veel meer! Met een gevarieerde keuken die rijk is aan regionale specialiteiten, geeft de Japanse keuken de voorkeur aan seizoensgebonden en verse ingrediënten, en delicate kruiderijen en presentatie. Prikkel al uw zintuigen met onze heerlijke recepten en tips.
Onze basis Sushi kit
Keukengerei
•Thermomix® - om uw rijst tot in de perfectie te koken
•Vismes - met een lang, dun lemmet
•Bamboe mat - een grote mat met strak omwonden bamboe werkt het best. Onmiddellijk na elk gebruik goed wassen en drogen
•Vochtige katoenen of linnen doek - om regelmatig de vis, het mes en uw handen schoon te maken
Ingrediënten
•Verse vis - vraag de visboer om hem klaar te maken voor sushi
•Sushirijst - kortkorrelig en hoog in zetmeel
•Rijstazijn - om gekookte rijst op smaak te brengen
•Gedroogde zeewierbladeren - bewaar ze in een luchtdicht bakje op een donkere plaats
•Sojasaus - er zijn lichtere en donkerdere versies. Kies uw favoriet
•Wasabi - de originele versie wordt gemaakt met verse wasabi wortel, maar die is buiten Japan misschien moeilijk te vinden. Een alternatief is om de poedervorm met water te mengen
•Begin met de mildere witte vis en eindig met de vettere, intenser smakende vis.
•Gebruik sojasaus matig. Doop het hoekje slechts lichtjes in saus.
•Eet sushi in één hap, zonder hem te breken.
•Houd de nigri sushi ondersteboven, zodat de vis als eerste de tong raakt.
•Reinig uw gehemelte met ingemaakte gember tussen de verschillende soorten sushi.
•Gebruik wasabi met mate - het dient om de smaak van sushi te intensiveren en mag hem niet overheersen.