Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 90 g witte miso (of shiro miso)
- 40 g mirin (zoete rijstwijn)
-
35
g sake
of 35 g water - 30 g suiker
- 1 ½ tl sesamolie
- 2 snuifjes zout
- 360 g aubergine, in plakjes en dan in stukken gesneden (3 cm)
- 1600 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1 lente-ui, schuin gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 654 kJ / 156 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 670 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gestoomde rode biet met romige walnotensaus
Geen beoordelingen
Kikkererwten shoarma salade bowl
40min
Engelse brunch
Geen beoordelingen
Batch Cooking | Kikkererwtensalade met wortelen en gekarameliseerde rode uien & vruchtenyoghurt
Geen beoordelingen
Batch Cooking | Oosterse rijstsalade met gestoomde groenten, dip & koekjes
Geen beoordelingen
Batch Cooking | Farfalle salade met erwten, rucola en pijnboompitten & fruit muffins
Geen beoordelingen
Picknick: aardappelsalade, rucola-tomatendip, speltbrood, citroenkouglof
Geen beoordelingen
Mangochutney
1h 20min
Tomatenketchup
1hod. 15min
Basilicumpesto
10min
Chai-theepoeder
15min
Tomaat en Chili jam
1hod. 15min