Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
TM6

Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie

5.0 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 250 g jasmijnrijst
  • water, om te dekken

Chili-olie

  • 50 g gedroogde chilipepers (zie tip)
  • 300 g olie
  • 90 g sjalotten, in dunne plakjes
  • 1 kaneelstokje, doormidden gebroken
  • 1 steranijs
  • 20 g Szechuan peperkorrels
  • 1 el korianderzaad
  • 2 gedroogde laurierbladeren
  • 2 zwarte kardemompeulen (zie tip) (optioneel)
  • 2 lente-uien, witte en groene delen
  • verse gember, stuk van 4 cm, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook

Szechuan rijst

  • 10 g Szechuan peperkorrels
  • 20 g verse gember, in plakjes (2 mm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g olie
  • 500 g water
  • 1 tl gefermenteerde zwarte sojabonen, in chili-olie
  • 30 g lichte sojasaus
  • 20 g Shaoxing rijstwijn
  • ½ tl kippenbouillonpasta
    of ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • ½ tl bruine suiker
  • ½ tl zout
  • ½ tl gemalen witte peper
  • 1 - 2 el olie, om te frituren
  • 250 g gehakt vlees, varkensvlees, rundvlees, kalkoen of kip
  • 1 paksoi, in stukken (3 cm)
  • lente-ui, gehakt, als afwerking
  • 100 - 120 g zijden tofu, in stukken, om op te dienen (optioneel)

Voeding
per 4 porties
Calorieën
21160.6 kJ / 5057.5 kcal
Eiwitten
78.6 g
Koolhydraten
287.6 g
Vetten
409.2 g
Verzadigd vet
44 g
Vezels
34.8 g
Natrium
2557.1 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 98 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten