Apparaten en accessoires
Stevige linzenchili
Voorbereiding. 20min
Totaal 50min
4 porties
Ingrediënten
-
rode split linzen200 g
-
water, gefilterd plus extra voor het weken400 g
-
kokosolie20 g
-
rode paprika (ca. 160 g), zonder zaadjes en in vieren gesneden1
-
chipotle chili, uit het blikje (ongeveer 1 Spaanse peper)1 - 2 tl
-
knoflookteentjes4
-
rode ui (ca. 160 g), in vieren gesneden1
-
tomaten in vieren gesneden2
-
gemalen komijn2 tl
-
gerookte paprikapoeder1 tl
-
gemalen koriander1 tl
-
cacaopoeder2 tl
-
pompoen geschild en in blokjes gesneden (1-2 cm)400 g
-
rode wijnazijn2 tl
-
bouillonpasta (zie tips)1 ½ tl
-
kidneybonen, uit blik gespoeld en uitgelekt, (ongeveer 250 g na het uitlekken)400 g
-
limoensap40 g
-
zout naar smaak
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
22.8 g
Calorieën
1679 kJ /
399.8 kcal
Vetten
8.2 g
Vezels
14.6 g
Koolhydraten
50.1 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Vegan hoofdgerechten
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Salade van Rode Linzen en Proteïnen
25min
Kokos Dahl
25min
Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)
Pas d’évaluation
Vegetarische bonenburger
1h 20min
Broccoliburgers met salsa van radijzen
1h
Vegan Aubergine Massaman Curry
50min
Vegetarische chili
35min
Tacos van bloemkool met chipotle saus
3h 45min
Linzensoep met spinazie
50min
Gerookte Mexicaanse bonensoep
35min
Noten bolognese
35min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15min