Tikka Masala van Bloemkool

Tikka Masala van Bloemkool

5.0 6 beoordelingen
Voorbereiding. 5min
Totaal 30min
4 portie

Ingrediënten

Garam masala
  • zwarte peperkorrels
    2 el
  • korianderzaad
    2 el
  • komijnzaad
    1 el
  • kruidnagel
    1 tl
  • kardemom, gemalen
    ½ el
  • kaneel, gemalen
    1 tl
  • chilipoeder
    1 el
  • kurkuma, gedroogd, gemalen
    1 el
  • gedroogde gemalen gember
    1 tl
  • laurierblad, gedroogd
    1
  • nootmuskaat, gemalen
    ⅓ tl
Tikka Masala
  • ui gehalveerd
    150 g
  • ghee in kleinere stukken
    60 g
    60 g boter, in kleinere stukken
  • tomatenblokjes uit blik
    800 g
    800 g tomaten passata
  • groentebouillonpasta
    1 ½ - 2 tl
    1 - 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • bruine suiker
    1 el
    1 el suiker
  • zout
    ⅓ tl
  • bloemkoolroosje (van ongeveer 1 bloemkool)
    450 - 500 g
  • witte kikkererwten, uit blik uitgelekt (ongeveer 350 g)
    1 blik
  • room, min. 30% vet
    100 g
  • volle yoghurt
    50 - 80 g
  • room, min. 30% vet om te bestrooien met
  • koriander, vers voor decoratie

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portie

Natrium 990.8 mg
Eiwitten 13.9 g
Calorieën 2018.9 kJ / 482.5 kcal
Vetten 29.3 g
Vezels 15.8 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraten 51.1 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...