Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper, zaden verwijderd, in stukken
- 60 g ui gehalveerd
- 830 g water
- 300 g verse champignons in zijn geheel of in vieren gesneden
-
1
volle tl groentebouillonpasta
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 250 g droge rode linzen
- 20 g tomatenpuree
- 1 tl currypoeder
- 2 snuifjes cayennepeper, gemalen
- ¼ - ½ tl zout
- ¼ tl peper, gemalen
-
20
g olie
of 20 g olijfolie - 200 g room, elk type (van koemelk) plus extra om te besprenkelen
- peterselie, vers gehakt, voor de garnering
- stokbrood, om op te dienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1965.7 kJ / 469.8 kcal
- Eiwitten
- 19.4 g
- Koolhydraten
- 47.2 g
- Vetten
- 24.6 g
- Verzadigd vet
- 12.1 g
- Vezels
- 8.3 g
- Natrium
- 264.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Geen beoordelingen
Boemkool buffalo hapjes
Geen beoordelingen
Zoetzure tempé
Geen beoordelingen
Tunesische Chorba
45min
Latkes (aardappelkoekjes)
45min
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Geen beoordelingen
Zoetzure dhal
Geen beoordelingen
Bulgur en rode linzensoep
50min
Chorizo, aardappel en koolsoep
Geen beoordelingen
Falafel met rode bieten hummus
20 min
Zoetzure vis met rijst
1h 5min
Boekweit met champignons
25 min