Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep

Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep

4.3 4 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 13u. 30min
4 porties

Ingrediënten

  • gedroogde kikkererwten
    75 g
  • water en iets meer om de kikkererwten te weken
    750 g
  • korte korrel rijst (bv. paella rijst)
    125 g
  • uien in stukken
    40 g
  • teentjes knoflook
    2
  • verse rode chilipepers zaadjes verwijderd, in stukken
    1 - 2
  • olijfolie
    20 g
  • groentebouillonpasta
    2 tl
    1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • saffraan
    1 zakje
  • witte wijn (veganistisch)
    100 g
  • zoete paprikapoeder
    2 tl
  • tomatenpuree
    15 g
  • paprika in stukken (2-3 cm)
    125 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    200 g
  • zongedroogde tomaten in plakjes
    15 g
  • zout
    1 tl
  • groene olijven, ontpit
    60 g
  • groene erwten (vers of diepvries) indien bevroren dan ontdooid
    100 g
  • verse peterselie als afwerking
    ½ bos
  • citroen in partjes
    1

Voeding per 1 portie

Calorieën 340.7 kcal / 1425.4 kJ
Eiwitten 9.8 g
Vetten 9.4 g
Koolhydraten 52.5 g
Vezels 7.3 g
Verzadigd vet 1.3 g
Natrium 857 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...