
Apparaten en accessoires
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
Voorbereiding. 20min
Totaal 13u. 30min
4 porties
Ingrediënten
-
gedroogde kikkererwten75 g
-
water en iets meer om de kikkererwten te weken750 g
-
korte korrel rijst (bv. paella rijst)125 g
-
uien in stukken40 g
-
teentjes knoflook2
-
verse rode chilipepers zaadjes verwijderd, in stukken1 - 2
-
olijfolie20 g
-
groentebouillonpasta2 tl
-
saffraan1 zakje
-
witte wijn (veganistisch)100 g
-
zoete paprikapoeder2 tl
-
tomatenpuree15 g
-
paprika in stukken (2-3 cm)125 g
-
gehakte tomaten, uit blik200 g
-
zongedroogde tomaten in plakjes15 g
-
zout1 tl
-
groene olijven, ontpit60 g
-
groene erwten (vers of diepvries) indien bevroren dan ontdooid100 g
-
verse peterselie als afwerking½ bos
-
citroen in partjes1
Voeding per 1 portie
Calorieën
340.7 kcal /
1425.4 kJ
Eiwitten
9.8 g
Vetten
9.4 g
Koolhydraten
52.5 g
Vezels
7.3 g
Verzadigd vet
1.3 g
Natrium
857 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Comfort Food
10 recepten
Benelux
Benelux