Culinaire reis door China

De eetcultuur heeft doorheen de Chinese geschiedenis een belangrijke rol gespeeld. De rijke keuken van China strekt zich uit van het zuidoosten tot het noordwesten en wordt gekenmerkt door zowel eenvoudige als complexe smaken. Laten we onze smaakvolle reis beginnen met Cookidoo®.

Onze favoriete noedelgerechten

Chinees koken met de Thermomix®

Breng de smaak naar boven met de Hoge Temperatuurmodus: Verbeter de smaak van uw gerechten met de TM6 Hoge Temperatuurmodus. Koken op hogere temperaturen brengt rijke smaken naar boven waarvan u altijd al heeft gedroomd om ze te bereiden.

Authentieke kruidenmengsels: Kruiden zijn de ziel van de Chinese keuken. Denk aan Szechuan peperkorrels, vijfkruidenpoeder, chilipoeder… De krachtige maalkracht van de Thermomix® betekent dat u geurende, verse en smaakvolle smaakmakers heeft voor uw Chinese bereidingen.

Perfecte knoedels: Kneed uw deeg, meng uw vullingen en werk af met het stomen van uw zelfgemaakte knoedels in de Varoma. Thuis heerlijke knoedels maken was nog nooit zo eenvoudig.

Perfecte rijst, elke keer: Bereid dit populaire Chinese bijgerecht voor met de TM6 Rijstmodus.

Krijg meer tips van de Thermomix® Community Star - Gigi Qin!

Lees haar interview hier

Perfect gekookte garnalen

Onze favoriete vegetarische gerechten

De 8 regio's van de Chinese keuken

Elke culinaire regio heeft zijn eigen smaken, gerechten en specialiteiten. Ontdek enkele kenmerken van elke regio:

Anhui
Een door land omgeven bergachtig gebied dat hartige gerechten creëert die vaak gemaakt zijn met wilde planten en dieren.
Shandong
Een kustregio in Noordoost-China die zich richt op het conserveren en smoren van zeevruchten.
Jiangsu
In deze regio worden veel verse gerechten, schaal- en schelpdieren en andere recepten bereid die een nauwkeurige kooktechniek vereisen. Ze staan ook bekend om hun prachtige voedselpresentatie.
Fujian/Min
Hun keuken heeft een lichtzoete en zure smaak, en ze staan bekend om hun delicatessen uit de zee en uit de bergen.
Zhejiang
Delicate smaken en veel vers voedsel dat vaak rauw wordt geserveerd.
Guandong
De Kantonese keuken is een mildere en delicate keuken die bekend staat als iets zoeter.
Szechuan
De Szechuan-keuken maakt gebruik van de Sichuan peperkorrel die bekend staat om zijn bedwelmende gevoel.
Hunan
Een andere pittige keuken met zoetzure smaken, waaronder augurken en konfijt.

Vlees op 4 wijzen

Begin uw culinaire reis met Cookidoo®

Ontdek andere Chinese specialiteiten