Maak kennis met de Thermomix® Community Star - Gigi Qin

1. Gigi, welke zijn de meest voorkomende smaken en kruiden die in China worden gebruikt?

Er zijn 8 belangrijke keukens in China en ze zijn voornamelijk gerelateerd aan lokale en traditionele manieren van bakken en stoven. Rijst en noedels zijn de basis voor elke maaltijd. Ook bakkerijproducten zijn op dit moment een populaire trend. We gebruiken graag seizoensgebonden ingrediënten en kruiden en hebben ook verschillende gerechten voor de feestdagen. Voor Chinees Nieuwjaar vullen we de tafel met een assortiment van Chinese gerechten waaronder varkensvlees, knoedels en vis. Voor het midherfstfestival bereiden we verschillende maancakes.

2. Vertel ons iets meer over het eten in uw regio.

Aangezien ik in Chongqing, West-China, woon is onze lokale keuken pittig eten. We gebruiken verschillende chilipepers en paprika's om pikante vis-, vlees- en groentegerechten te bereiden. De traditionele manier van het bereiden van pikante gerechten vereist veel olie en rook in de keuken, wat niet goed is voor de gezondheid. Maar met de Thermomix® is het olievrij en heeft het eindproduct dezelfde authentieke smaak.

3. Hebt u nog advies dat u wilt delen met de gebruikers van Cookidoo®?

Cookidoo® is een digitale revolutie op het gebied van koken met uw Thermomix®. U hebt toegang tot een enorme wereldwijde bibliotheek van recepten van bij u thuis en waarmee succes gegarandeerd is.
Ik hou van de "3-in-1" recepten die zeer efficiënt zijn, goed voor de gezondheid en perfect voor een gezinsmaaltijd thuis.

4. Wat is er in uw leven veranderd sinds u Thermomix® gebruikt?

Voordat ik een Thermomix® had, had ik thuis nog nooit een maaltijd gekookt of afgewassen. Sinds ik de Thermomix® ben gaan gebruiken, ben ik het leven in de keuken gaan verkennen. Ik heb besloten om een opleiding in voeding te volgen en ben gecertificeerd als voedingsdeskundige om mijn kennis over voeding in combinatie met de Thermomix® te kunnen delen met mijn vrienden en familie.

Bekijk mijn mango-yoghurt receptcreatie aan de rechterkant.

Ik geniet echt van de "wow" momenten in de keuken, vooral als mijn familie het eten lekker vindt. Dankzij de Thermomix® Community kan ik samen met vrienden en teamleden mijn hobby en passie voor koken delen. Ik was vereerd om in China te worden uitgekozen als een Community Star.

Bekijk de Chinese keuken op Cookidoo®

Meer bekijken