Sinaasappels, citroenen en limoenen

Felgekleurd citrusfruit verlicht de donkere winterdagen. Heerlijke citroenen, limoenen en sinaasappelen fleuren het aanrecht op, geven zoete en hartige gerechten extra pit, boosten de gezondheid én zitten boordevol vitamines.

Hartige zeevruchten met citrus

Verwarmende pittige soepen

Tips om te detoxen in de winter

Enkele makkelijke wijzigingen in je dagelijkse dieet kunnen wonderen doen voor je gezondheid en welzijn. Een manier om het jaar goed te beginnen na een hectische eindejaarsperiode, is door je lichaam een hoognodige detox te geven. Meer fruit, groenten en vezelrijk eten kunnen helpen om dat opgeblazen gevoel te doen verdwijnen, waardoor je meer dan klaar bent voor het nieuwe jaar.

Breng me naar superfoods

Snelle dorstlessers

Voordelen van citrusfruit

Citrusfruit is veelzijdig en geeft een pittige frisheid aan hartige gerechten en een bruisende zoetheid aan desserten. Sinaasappels, citroenen, limoenen en pompelmoezen zijn sappig en heerlijk, en zitten boordevol vitamines en antioxidanten. Ze zorgen voor microvoedingsstoffen die beschermen tegen infecties en bacteriën en die het risico op hartziektes en beroertes helpen verminderen. Ze geven je gerechten extra pit en steunen je immuunsysteem in het afweren van virussen.

Kip met pit!

Kip- en citrussmaken zijn de ideale combinatie. Een beetje citroen, een scheutje limoen of geraspte sinaasappelschil geeft pit aan de makkelijkste gerechten. Bekijk hoe je wat pit kan toevoegen aan je doordeweekse maaltijden met kip.

Citrus kip recepten

Sensationele citrussauzen