Apparaten en accessoires
Citroenmeringuetaart
Voorbereiding. 25min
Totaal 2u. 30min
8 sneetjes
Ingrediënten
Deeg
-
suiker100 g
-
amandelen30 g
-
ongezouten boter in stukjes gesneden, plus iets extra voor het invetten200 g
-
meel340 g
-
ei1
-
zout1 snuifje
-
1 tl natuurlijk vanille-extractvanillesuiker, huisgemaakt1 ½ tl
Citroenvulling
-
suiker150 g
-
citroenen bij voorkeur biologisch, schil en sap3 - 5
-
ei1
-
eierdooiers4
-
ongezouten boter in stukken gesneden100 g
Meringuetopping
-
suiker160 g
-
eiwitten4
-
zout1 snuifje
Moeilijkheidsgraad
gevorderd
Voeding per 1 sneetje
Eiwitten
8 g
Calorieën
2178 kJ /
521 kcal
Vetten
27 g
Vezels
0.8 g
Koolhydraten
62 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Het basiskookboek
174 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Karameltaart
3h 50min
Zwarte woud kerstbuche
1h 30min
Appel strudel
1h 45min
Profiteroles
2h
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2h
Chocoladetaart en gezouten karamel
3h 15min
Citrus lekkernij
50min
Drijvende eilandjes
40min
Gebakken kaastaart
3h 10min
Cheesecake (gebakken)
7h 20min
Moussaka met linzen
2h 20min
Risotto met Parmezaanse kaas
30min