Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Deeg
- 5 eieren
- 140 g suiker
- 380 g bloem
- 1 zakje vanillesuiker (± 8 g)
- 20 g bakpoeder
- 230 g melk
- 200 g zonnebloemolie
- ½ geraspte citroenschil
Glazuur
- 450 g roomkaas
- 75 g yoghurt
- 120 g suiker
- ½ geraspte citroenschil
- 15 g vers geperst citroensap
Smeltende chocolade
- 100 g pure chocolade, in stukken
- 10 g zonnebloemolie
- 35 ingeblikte abrikozenhelften, uitgelekt, (± 480 g nettogewicht)
- 50 g amandelschilfers
- 70 snoepjes, suiker ogen (optioneel)
- Voeding
- per 1 stuk
- Calorieën
- 875.5 kJ / 209.3 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 19.3 g
- Vetten
- 13.4 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 88.5 mg
Alternatieve recepten
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20min
Truffels van cacao en gedroogd fruit zonder toegevoegde suikers
45min
Pindakoekjes met chocolate-chip
Geen beoordelingen
Donkere chocolade koekjes met witte chocolade vulling
5 Std. 50 Min
Buikmannetjes
1h 30min
Tahin en amandel-ijs op een stokje
Geen beoordelingen
Gefermenteerde wortelen
Geen beoordelingen
Suikerpasta
Geen beoordelingen
Mini monsters
1 Std. 25 Min
Hersenen cupcakes
1 Std. 40 Min
Lactosevrije luikse wafels
1h 30min
Banketbakkersroom
15min