Mindful koken

Met de drukke feestdagen in aantocht, neem even de tijd voor jezelf met mindful koken, eetgewoonten en recepten, en omarm een rustigere en meer aanwezige manier om jezelf en je geliefden te verwennen!

Mindful koken en eten

Ga lekker zitten en laat uw gedachten de vrije loop bij het kiezen en voorbereiden van ingrediënten, het koken, het wachten tot de Thermomix® een stap van het recept heeft afgewerkt, of tijdens het eten. Om mindfulness ten volle te beleven, functioneert u niet op automatische piloot, maar focust u op het hier en nu. We nodigen u uit om een diepere connectie te vinden met het voedsel en het bereidingsproces. Zonder haast, zonder oordelen, zonder druk. Enkel de ingrediënten, het keukengerei, uw handen en uw geest. Sta stil bij uw voornemens en uw doel voordat u aan de slag gaat!

Mindful koken

Koken heeft veel voordelen en als je het op een doordachte, bewuste en aanwezige manier doet, kan je stress verlichten en je gemoedstoestand verbeteren. Probeer kalm en geconcentreerd te zijn en let op wat er om je heen gebeurt. Focus je tijdens het koken op je zintuigen - of het nu het sissende geluid van een braadpan is, het intense aroma van verse kruiden, of een complete verandering van textuur na enkele seconden in de Turbo-stand.

Een zinvolle uitdaging

Tips voor mindful koken

• Wanneer je mindfulness beoefent in de keuken, behandel koken dan als een daad van zelfzorg, en omarm de schoonheid van een zelfgemaakt gerecht. n• Concentreer je op elke stap van het recept, want bij elke stap komen andere zintuigen aan bod.
• Als je een recept hebt gekozen dat veel tijd in beslag neemt: concentreer je op alle 5 de zintuigen tijdens het koken.
• Als je een recept met een lange bereidingstijd hebt gekozen: ga lekker zitten en concentreer je op de constant veranderende geuren en geluiden in je keuken terwijl de Thermomix voor je kookt.
• Laat de creatieve breinsappen stromen en maak iets klaar wat je nog nooit hebt geprobeerd! Of creëer je eigen recept met Zelfgemaakte recepten.

Stressvrije cadeautjes met liefde gemaakt

Mindful eten

Mindful eten betekent dat je je bewust bent van het eetritueel en je volledige aandacht van je hart naar je geest en lichaam brengt. Het uiterlijk, de aanraking, de textuur, de smaak en het aroma van de ingrediënten moeten centraal staan, samen met de reacties en emoties die ze teweegbrengen. Neem een stap terug en denk na over het menu, en focus op voedsel dat je geest en ziel voedt.

\

5 tips om mindful te eten:

  1. Vermijd afleiding, zoals televisie of elektronische toestellen, terwijl u aan het koken en eten bent.
  2. Adem langzaam, eet langzaam. Kauw goed, en sta altijd stil bij de smaak, de textuur en het aroma van elk ingrediënt.
  3. Zorg ervoor dat u tijdens uw maaltijden echt pauzeert en neem de tijd om aan tafel te gaan zitten om van uw eten te genieten.
  4. Leg uw vork neer tussen elke hap zodat uw volledige aandacht gaat naar de smaken, texturen, aroma’s en klank van wat u eet.
  5. Let op de signalen van uw lichaam: voelen dat u honger hebt, is even belangrijk als voelen dat u voldaan bent!

Verwen je 5 zintuigen

Je bent wat je eet!

Veel mensen associëren dit gezegde met lichamelijke gezondheid, maar wist je dat het voedsel dat je eet ook je mentale welzijn beïnvloedt? Zorg er altijd voor dat je voldoende lichaams- en geestversterkende ingrediënten eet, vol voedingsstoffen, antioxidanten, gezonde vetten, voedingsvezels en veel meer!

Eten om je geest en ziel te voeden

Kooktechnieken die je zintuigen prikkelen

Geniet van de geavanceerde modi van de Thermomix, zoals langzaam koken, sous-vide en hoge temp., en breng je zintuigen naar een heel nieuw niveau. Luister naar het bevredigende geluid van een sauteerpan, laat je verrassen door het aroma van gerechten die langzaam en perfect voor jou zijn bereid, en ontdek nieuwe texturen met sous vide.

Geniet van de verschillende standen