
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g brown rice vinegar
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 5 - 10 dashes Tabasco to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling Wrappers
- 150 g water (optioneel)
- 300 g plain flour plus extra for dusting
- 10 g water (optioneel)
Filling
- 10 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions sliced (3 mm)
- 150 g medium raw prawns, peeled
- 1 Tbsp toasted sesame oil
-
2
Tbsp Shaoxing rice wine
of 2 Tbsp sherry vinegar - 2 Tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and Cooking
- 1 carrot sliced (2 mm)
- 500 g water for steaming
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 62 kcal / 262 kJ
- Eiwitten
- 2.4 g
- Vetten
- 1.2 g
- Koolhydraten
- 9.8 g
- Vezels
- 0 g