Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g brown rice vinegar
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 5 - 10 dashes Tabasco, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling Wrappers
- 150 g water
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g water (optioneel)
Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 150 g medium raw prawns, peeled
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and Cooking
- 1 carrot, sliced (2 mm)
- 500 g water, for steaming
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 262 kJ / 62 kcal
- Eiwitten
- 2.4 g
- Koolhydraten
- 9.8 g
- Vetten
- 1.2 g
- Vezels
- 0 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Satay Turkey Skewers
45min
Taiwanese Steamed Buns
2h 45min
Japanese Mayonnaise (Kewpie Style)
15min
Sushi Rice
55min
Chocolate cake
45min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1h 35min
Vietnamese Beef Pho
1 Std. 45 Min
Wonton Soup
1h
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2sa 50 dk