Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g carrot
Shao Mai Dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (optioneel)
- 270 g peeled, raw prawns, fresh or frozen
- 1 Tbsp sugar
- 2 Tbsp light sesame oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 240 kJ / 57 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 0.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 40min
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
1h 40min
Clams with Garlic Sauce
2 Std. 40 Min
Fresh Prawn Spring Rolls
1h
Prawn Dumplings
1h 15min
Rice Wine Chicken
30min
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
2 Std. 30 Min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Wonton Soup
1h
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Tom Yum with Prawns
25min