Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g carrot
Shao Mai Dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (optioneel)
- 270 g peeled, raw prawns, fresh or frozen
- 1 Tbsp sugar
- 2 Tbsp light sesame oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 240 kJ / 57 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 0.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Taiwanese Steamed Buns
2h 45min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Bulgur and Salmon Rolls
1h 20 min
Mushroom Beef Balls
50 Min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Wholemeal Mantou
1 Std.
Egg Liqueur Crème Brûlée
1klst 15 min
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25 dk
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 5min
Char Siu Pastries
6h 10 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3 Std.