Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 833 kJ / 199 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Natrium
- 66 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Pineapple Tarts
1h 30min
Pork Trotter Jelly
8h
Korean Fried Chicken
3h 10min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Almond and Matcha Cake
1h 10min
Braised Chicken with Chestnuts
40min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 godz. 25 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7 godz. 10 min
Sticky Apple Pork Ribs
2 godz. 30 min