Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 833 kJ / 199 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Natrium
- 66 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mango Swiss Roll
40 min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1h 35min
Braised Chicken with Chestnuts
40 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Kasutera (Castella) Honey Cake
1hod. 45min
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1hod.
Tangzhong Milk Bread
2h 35 min
Chicken Katsu Curry with Rice
1 Std. 40 Min
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
2h 30 min