Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 833 kJ / 199 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Natrium
- 66 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Braised Chicken with Chestnuts
40min
Nyonya Chicken Curry Bun
2 godz. 45 min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1 Std. 25 Min
Black Sesame Glutinous Rice Dumplings
30 min
Choux Pastry
2 Std.
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1 godz. 35 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Taiwanese Steamed Buns
2 godz. 45 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min