Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ tsp coriander seeds
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 5 white peppercorns
- 2 garlic cloves
- 1 shallot, halved
- 5 fresh green chillies, deseeded, cut in long pieces
- 1 fresh red chilli, deseeded, cut in long pieces
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ tsp shrimp paste
- 2 pinches ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 10 g fresh coriander root, cut in long pieces (see tip)
- 10 g fresh lemon grass, white part only, sliced
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 15 g water
- 240 g coconut milk
- 1 dried kaffir lime leaf
- 450 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp fish sauce
- ½ Tbsp sugar
- 100 g aubergine, cut in long pieces (1 cm x 4 cm)
- 100 g fresh green beans, ends removed, cut in pieces (4 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1246 kJ / 297 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 19 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Quick Thai Chicken Curry
40min
Hot and Sour Prawn Soup
15 Min
Prawn Bhuna
30min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Chicken Jalfrezi
1h
Red Thai Curry Paste
25 Min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Beef Rendang
2h 30min
Seafood Laksa
25 Min
Thai Fishcakes
1h 10 min
Thai Green Curry Chicken
30min
Keralan Fish Curry
30min