Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Tbsp cumin seeds
- 1 Tbsp coriander seeds
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, halved, to taste
- 150 g onions, quartered
- 30 g ghee
- 6 cloves
- 1 cinnamon stick, small
- 6 black peppercorns
- 1 tsp ground turmeric
- 1 Tbsp garam masala
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
- 200 g water
-
½
meat stock cube (for 0.5 l), lamb or beef, crumbled
of ½ tsp meat stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 150 g frozen green peas
- 1 Tbsp garam masala, or to taste (optioneel)
- 1 tsp fine sea salt, or to taste (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1897 kJ / 454 kcal
- Eiwitten
- 30.7 g
- Koolhydraten
- 19.6 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Keralan Fish Curry
30 dk
Chicken Saag
50min
Chapatis
1h 30min
Chicken Jalfrezi
1h
Beef Madras
1h 30min
Prawn Bhuna
30 dk
Chicken Akhni
1h 30min
Kofta Curry
1h 10min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min
Madras Curry Powder
5 Min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Rogan Josh
1h 45min