Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Five Spice Powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 2 tsp dried fennel seeds
- 3 star anise
- 2 cinnamon sticks
- 6 cloves
Prawn Stir-fry
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- ½ - 1 long red chilli, halved, deseeded, to taste
- ½ lime, finely grated zest and juice
- 1 - 2 tsp palm sugar, to taste
- 4 tsp sesame oil
- 1 tsp soy sauce
- 300 g raw prawns, peeled, deveined (see tip)
- 120 g basmati rice
- 800 g water
- ¼ red pepper, cut in strips (1 cm x 3 cm)
- 3 tenderstem broccoli, cut in pieces (2 cm)
- 4 mangetout, cut in pieces (2 cm)
- 50 g fresh green beans, trimmed, cut in pieces (2 cm)
- 1 Tbsp honey
- 1 Tbsp rice vinegar
- 1 spring onion, green part only, finely sliced, for serving
- fresh coriander leaves, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2338 kJ / 557 kcal
- Eiwitten
- 39 g
- Koolhydraten
- 66 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Crab & Prawn Linguine
25 Min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Thai Steamed Salmon Parcels
45min
Steamed Garlic Prawns
30min
Cashew Nut Prawn Stir-Fry
40min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Stir-fried Vegetables
10 dk
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30min
Prawn Curry
30min
Prawn Chow Mein
45min