Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 250 g shallots
- 10 garlic cloves
- 6 stalks fresh lemongrass, white part only
- 30 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices (0.5 cm)
- 20 g fresh ginger, cut in slices (0.5 cm)
- 1 torch lily, bud only, cut in quarters (optioneel)
- 25 g shrimp paste (belacan), toasted
- 150 g cooking oil
- 20 g sugar
- 15 g salt
- Voeding
- per 1 jar
- Calorieën
- 3899 kJ / 932 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 77 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 9 g
- Natrium
- 3052 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sambal Belacan
10 Min
Char Kway Teow
15 Min
Tom Yum Paste
45min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Nasi Lemak
45min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Sambal Belacan
10 Min
Homemade chicken stock powder
1h 35 min