Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1500 g water
- 2 pandan leaves, tied into knot
- 100 g candied winter melon, cut in halves
- 50 - 100 g brown sugar
- 50 g dried longans
- 50 g red dates
- 10 g white fungus, soaked to soften, hard part removed, cut in small pieces
- 1 slice lemon
- 1 tsp basil seeds, soaked in 200 g water for 15 minutes
- 4 malva nuts, soaked in 300 g water for 15 minutes
- 10 g raisins
- 20 g pearl barley, cooked (see tips)
- 20 g roasted peanuts
- 20 g small sagos, cooked
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 293 kJ / 70 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 1 g
- Verzadigd vet
- 0 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 1 mg
Alternatieve recepten
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
One Pot Chicken Rice
50min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Nasi Lemak
45min
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 Std. 25 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min