Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coconut milk rice
- 1100 g water
- 350 g rice, washed and drained
- 200 g coconut milk, room temperature
- 20 g fresh ginger, smashed
- 3 pandan leaves, tied into knots
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only and sliced
- 1 ½ tbsp salt
- 4 eggs
Sambal ikan bilis
- 20 g tamarind paste
- 100 g water
- 40 - 80 g dried chillies, large and mild heat, deseeded and soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 150 g shallots
- 40 g cooking oil
- 20 g light soy sauce
- 40 g sugar
- 1 tsp salt
- 60 g anchovies (ikan bilis), deep fried
- 200 g onions (approx. 2 onions), thinly sliced
- 1 cucumber, sliced, to garnish
- unsalted roasted peanuts, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3704 kJ / 885 kcal
- Eiwitten
- 40 g
- Koolhydraten
- 99 g
- Vetten
- 36 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Char Kway Teow
15min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Sambal Belacan
10min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Crispy Ikan Bilis
40min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min