Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1310 kJ / 312 kcal
- Eiwitten
- 15.7 g
- Koolhydraten
- 10.3 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 6.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mapo tofu
15min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Fried Garlic Pork
50min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min
Aglio olio e peperoncino
35 Min
Mantou buns
1h 30min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min