Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Stock
- 400 g oxtail pieces (5-6 cm - see Tips)
- 450 - 550 g pork rashers, rind removed and meat cut into halves
- 4 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised and cut into halves; green part reserved for later use
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 1 tbsp salt
- 900 - 1000 g water, plus extra as needed (approx. 300-400 g)
Soup
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 100 - 150 g purple cabbage, cut into thin slices, to serve
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices on the diagonal, to serve
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 white onion (approx. 150 g), cut into thin slices
- water and boiling water, for soaking, plus extra as required to top up stock
- 200 g flat rice stick noodles
- 30 g oil
- 2 tsp annatto seeds (see Tips)
- 70 g eschalot
- 3 garlic cloves
- 3 tsp dried chilli flakes
- 2 tbsp fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (2 cm cube)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2890.6 kJ / 688.3 kcal
- Eiwitten
- 29.7 g
- Koolhydraten
- 17.7 g
- Vetten
- 56 g
- Verzadigd vet
- 20.6 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 2524.5 mg
Alternatieve recepten
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10min
Nam Jim
10 min
White fish wrapped in banana leaves
2h 20min
Sicilian prawn salad
40min
Spiced cauliflower pilau
20 min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1h
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 Std. 35 Min
Hot and sour soup
55min
Prawn and mushroom crepes
50min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min