Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1600 g water
- 1 kombu strip (7-10 cm) (optional)
- 5 dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), cut into slices
- 3 cm fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove, cut into halves
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 100 g carrot, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 150 g daikon, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 200 g firm tofu, cut into cubes (2 cm) (see Tips)
- 200 g Asian greens of choice, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 tbsp miso paste
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp sesame seeds, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 622.3 kJ / 148 kcal
- Eiwitten
- 8.5 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 8.5 g
- Verzadigd vet
- 1.1 g
- Vezels
- 5.7 g
- Natrium
- 1484.3 mg
Alternatieve recepten
Yasai miso ramen
35 Min
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35 Min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Raw zucchini bolognaise
15 Min
Wakame Salad with Mushroom and Sesame
45min
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1 Std. 40 Min
Gluten free spinach and lemon pasta
1h 20min
Eggplant with burghul
55min
Asian chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Honey ginger tofu with greens
2h 25min
Lentil curry (dahl)
30min