Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Eiwitten
- 15.6 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 27.9 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 14.8 g
- Natrium
- 1852.5 mg
Alternatieve recepten
Lentil moussaka
3h 30 min.
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5 min.
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20h 15min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30 min.
Mushroom stroganoff
20 min
Sweet potato and grain salad
1h 30 min.
Revithia (chickpea soup)
24 Std. 40 Min
Savoury tofu quiche
1h 30 min.
Lentil and mint salad
3 Std. 55 Min
Tofu scramble
25 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 Std. 35 Min