Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Eiwitten
- 15.6 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 27.9 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 14.8 g
- Natrium
- 1852.5 mg
Alternatieve recepten
Zucchini soup
25 min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Yasai miso ramen
35 min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30min
Ratatouille
40min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 godz. 15 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Lentil and mint salad
3h 55min
Broccoli soup with sage oil
30min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min