Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g butter, plus extra for greasing
- 200 g dried red lentils
- water, for soaking
- 120 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 50 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 400 g canned whole tomatoes (including liquid)
- 120 g red wine
- 1 sprig fresh oregano, leaves only
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 eggplant (approx. 550 g), cut into slices (1 cm)
- 500 g full cream milk
- 40 g spelt flour
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1997.7 kJ / 475.7 kcal
- Eiwitten
- 22.6 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 23.8 g
- Verzadigd vet
- 10.5 g
- Vezels
- 8.1 g
- Natrium
- 1099.1 mg
Alternatieve recepten
Lentil bolognese
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Hearty lentil chilli
50 min
Vegetable lasagne
1h 35 min.
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Vegetarian chilli
35 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Mushroom stroganoff
20 min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2h 25min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.