Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 eggplant (large), cut into pieces (3-4 cm)
- 2 capsicums, cut into strips (1-2 cm)
- 2 zucchini (medium), cut into slices (1 cm)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil, stalks and leaves separated
- 1 red onion (large), cut into quarters
- 2 fresh tomatoes, cut into pieces
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 300 g fresh green beans, trimmed and cut into halves, if preferred
- 80 g pitted Kalamata olives, drained
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1379.5 kJ / 328.4 kcal
- Eiwitten
- 8.7 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 305.5 mg
Alternatieve recepten
Vegetarian chilli
35min
Lentil moussaka
3h 30min
Summer dahl
35min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Green goddess pizza
1h 30min
Hearty lentil chilli
50min
Lentil bolognese
30min
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Caribbean curry
40min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min