Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 eggplant (large), cut into pieces (3-4 cm)
- 2 capsicums, cut into strips (1-2 cm)
- 2 zucchini (medium), cut into slices (1 cm)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil, stalks and leaves separated
- 1 red onion (large), cut into quarters
- 2 fresh tomatoes, cut into pieces
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 300 g fresh green beans, trimmed and cut into halves, if preferred
- 80 g pitted Kalamata olives, drained
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1379.5 kJ / 328.4 kcal
- Eiwitten
- 8.7 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 305.5 mg
Alternatieve recepten
Hearty lentil chilli
50min
Vegetarian chilli
35 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Smoky Mexican bean soup
35 min
Caribbean curry
40min
Vegetable chilli
50min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Pea and garden mint fritters
25 min
Lentil bolognese
30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min