Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ cinnamon quill
- ½ tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 5 sprigs fresh coriander, stalks and leaves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 - 4 fresh bird's eye chillies, deseeded if preferred
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp dried chilli flakes
- Voeding
- per 6 portions
- Calorieën
- 8001.2 kJ / 1905 kcal
- Eiwitten
- 93.8 g
- Koolhydraten
- 211.7 g
- Vetten
- 48.3 g
- Verzadigd vet
- 8.7 g
- Vezels
- 100 g
- Natrium
- 9723.1 mg
Alternatieve recepten
Pulse and pumpkin curry
30 dk
Chickpea ratatouille (gut health)
1sa
Red lentil cauliflower dahl
35 dk
Potato and green pea curry
50min
Hearty lentil chilli
50min
Rendang curry
30 dk
Lentil bolognese
30 dk
Caribbean curry
40 dk
Black bean enchiladas
1sa 20 dk
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Vegetable chilli
50min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min