Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ cinnamon quill
- ½ tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 5 sprigs fresh coriander, stalks and leaves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 - 4 fresh bird's eye chillies, deseeded if preferred
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp dried chilli flakes
- Voeding
- per 6 portions
- Calorieën
- 8001.2 kJ / 1905 kcal
- Eiwitten
- 93.8 g
- Koolhydraten
- 211.7 g
- Vetten
- 48.3 g
- Verzadigd vet
- 8.7 g
- Vezels
- 100 g
- Natrium
- 9723.1 mg
Alternatieve recepten
Lentil bolognese
30 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Caribbean curry
40 Min
Chilli con tempeh
20 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Lentil moussaka
3 godz. 30 min
Potato and green pea curry
50 Min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Three-bean shepherd's pie
26h
Vegetable chilli
50 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min