Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beetroot hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 1 tbsp tahini
- ½ - 1 raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tbsp water
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 406.6 kJ / 96.8 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 8.8 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 0.5 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 180.2 mg
Alternatieve recepten
Vegetarian chilli
35 min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Basil pesto
10min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10min
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Quinoa tabouli
12h 40 min
Hommus dip
5min
Hommus
15 min