Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
- 4 garlic cloves, unpeeled
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 tbsp olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp black tahini
- 50 g lemon juice
- 1 tbsp balsamic vinegar
- olive oil, for drizzling
- 2 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- Voeding
- per 555 g
- Calorieën
- 5917.8 kJ / 1414.4 kcal
- Eiwitten
- 39.9 g
- Koolhydraten
- 141.1 g
- Vetten
- 81.7 g
- Verzadigd vet
- 10.3 g
- Vezels
- 38.4 g
- Natrium
- 1737.3 mg
Alternatieve recepten
White bean dip with chimichurri
15 Min
Dukkah
25 Min
Kvass fermented beetroot salad
168 Std. 15 Min
Hazelnut dukkah with fennel
50 Min
Falafel crackers
40min
Rosemary and sea salt crackers
35 min
Sundried tomato hommus with crackers
1 Std. 15 Min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 Min
Tapenade
10 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Hommus
15 Min