Compatibele versies
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Soused cucumber
- 50 g apple cider vinegar
- 1 tbsp white sugar
- 1 long red chilli, cut into slices
- 1 tbsp poppy seeds
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g Lebanese cucumber, peeled or sliced into ribbons (3 mm thick)
Patties
- 90 g brown onion
- 1 garlic clove
- olive oil, for frying
- 1 tbsp chia seeds
- 100 g raw beetroots, peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 tbsp pumpkin seeds
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp chickpea (besan) flour
- 1 - 2 tsp ground smoked paprika (optional)
- 1 tsp liquid smoke seasoning (optional - see Tips)
Assembly
- 180 g sour cream
- 3 tsp horseradish cream
- 6 slider buns (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1836.7 kJ / 437.3 kcal
- Eiwitten
- 13.3 g
- Koolhydraten
- 28.6 g
- Vetten
- 27.4 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 13.2 g
- Natrium
- 813 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetarian chilli
35 min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min
Hearty lentil chilli
50min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Satay noodle salad
35 min
Black bean enchiladas
1h 20min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min