Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 2 - 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 - 3 cm piece fresh turmeric, peeled
- 40 g extra virgin olive oil
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 250 g dried red lentils, rinsed and drained
- 400 g coconut milk
- 300 g filtered water
- ½ tsp salt (optional - see Tips)
- 300 g cauliflower, broken into bite-size florets
- fresh coriander leaves, for garnish (optional)
- fresh long red chilli, cut into slices, for garnish (optional)
- cooked rice or flat bread, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1420.3 kJ / 338.2 kcal
- Eiwitten
- 13.4 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 18.4 g
- Vezels
- 6.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Potato and green pea curry
50min
Lentil bolognese
30min
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
Sabji (vegetable) curry
30min
Pulse and pumpkin curry
30min
Hearty lentil chilli
50min
Vegetarian chilli
35 Min
Lentil curry (dahl)
30min
Vegetable chilli
50min
Chhole (chickpea curry)
35 Min