Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince, broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2159 kJ / 514 kcal
- Eiwitten
- 38.6 g
- Koolhydraten
- 12.7 g
- Vetten
- 34 g
- Verzadigd vet
- 15.3 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1150 mg
Alternatieve recepten
Pork meatballs with couscous
50 Min
Chicken cacciatore
50 Min
Fish pie with mashed potato topping
2h
Fish pie
1h 15min
Spiced lamb pie
40 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Eggplant rotolo
1h 40 min
Pork and apple cider stew
1h 40 min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 Min
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min