Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince, broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2159 kJ / 514 kcal
- Eiwitten
- 38.6 g
- Koolhydraten
- 12.7 g
- Vetten
- 34 g
- Verzadigd vet
- 15.3 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1150 mg
Alternatieve recepten
Shepherd's pie with butter bean mash
1 Std.
Bengali fish cakes
1 Std. 20 Min
Spiced lamb pie
40min
Lamb shanks with risoni and feta
3 godz. 50 min
Lamb and feta meatballs
30min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Beef, apricot and pine nut pastilla
1 Std. 20 Min
Eggplant rotolo
1h 40min
Beef ragu
1h 25min