Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 - 800 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into cubes (4-5 cm)
- 40 g plain flour
- 2 garlic cloves
- 2 celery stalks, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil, plus extra for brushing
- 1 brown onion, cut into eighths
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm)
- 2 carrots (approx. 250 g), cut into rounds (1 cm)
- 100 g red wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g fresh button mushrooms, cut into halves
- 350 g potatoes, peeled and cut into thin slices (5 mm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1509.8 kJ / 359.5 kcal
- Eiwitten
- 35.8 g
- Koolhydraten
- 16.6 g
- Vetten
- 15.6 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 584.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef stew with buttermilk dumplings
1 godz. 40 min
Beef stroganoff
35min
Mexican cottage pie
1 godz. 30 min
Beef goulash with dumplings
1h 45min
Beef ragu
1h 25min
Beef Burgundy
1h 45min
Lamb spezzatino
1h 45min
Chicken cacciatore
50min
Chicken chasseur
1h 50min
Irish stew
1 godz. 30 min
Hunters' stew
1 godz.
Beef "Burgundy"
40min