Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 - 800 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into cubes (4-5 cm)
- 40 g plain flour
- 2 garlic cloves
- 2 celery stalks, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil, plus extra for brushing
- 1 brown onion, cut into eighths
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm)
- 2 carrots (approx. 250 g), cut into rounds (1 cm)
- 100 g red wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g fresh button mushrooms, cut into halves
- 350 g potatoes, peeled and cut into thin slices (5 mm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1509.8 kJ / 359.5 kcal
- Eiwitten
- 35.8 g
- Koolhydraten
- 16.6 g
- Vetten
- 15.6 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 584.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef Burgundy
1h 45min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Pea and ham soup
2h 20min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35min
Chicken chasseur
1h 50min
Chorizo meatballs and potato stew
40min
Beef "Burgundy"
40min
Mexican cottage pie
1h 30min
Irish stew
1h 30min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Chicken and mushroom lasagne
1h 55 min