Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 100 g natural yoghurt
- 50 g feta cheese
- 1 egg
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cinnamon
- 20 g tomato paste
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- 2 pinches ground black pepper
- 6 sheets filo pastry
- 1 tbsp breadcrumbs
- 60 g mixed baby salad leaves
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 1 tsp honey
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1267 kJ / 301.7 kcal
- Eiwitten
- 25.7 g
- Koolhydraten
- 13.4 g
- Vetten
- 15.6 g
- Verzadigd vet
- 5.5 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 386.7 mg
Alternatieve recepten
Sour cream and chicken enchiladas
1 godz. 10 min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Chicken and spinach enchiladas
40 min
Beef ragu
1h 25min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 godz. 5 min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 min
Rustic beef tarts
1h
Chilli beef with lemon feta
30 min
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min