Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 220 g lukewarm water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp sea salt
Lamb filling
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 200 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g lamb mince (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 40 g water, plus 1 tablespoon extra
- 30 - 50 g harissa paste, to taste (see Tips)
- 200 g feta cheese, crumbled
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1 - 2 tbsp pine nuts
- 1 egg, beaten
- olive oil spray
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1889 kJ / 451.5 kcal
- Eiwitten
- 16.7 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 23.9 g
- Verzadigd vet
- 8.6 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 513.5 mg
Alternatieve recepten
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Chicken gyros with tzatziki
30 min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20min
Family chicken galette
1h 55 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10 min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Chicken and spinach enchiladas
40min
Spiced lamb pie
40min
Rustic beef tarts
1h
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min