Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 220 g lukewarm water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp sea salt
Lamb filling
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 200 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g lamb mince (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 40 g water, plus 1 tablespoon extra
- 30 - 50 g harissa paste, to taste (see Tips)
- 200 g feta cheese, crumbled
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1 - 2 tbsp pine nuts
- 1 egg, beaten
- olive oil spray
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1889 kJ / 451.5 kcal
- Eiwitten
- 16.7 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 23.9 g
- Verzadigd vet
- 8.6 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 513.5 mg
Alternatieve recepten
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1h
Spiced lamb pie
40min
Korean bao beef sliders
2h 10min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5min
Family chicken galette
1j 55 menit
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Rustic beef tarts
1h
Family burger pie
1h 25min
Chicken and spinach enchiladas
40min
Festive camembert wreath
1h 50 min