Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon feta
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 200 g Danish feta, cut into pieces (2 cm)
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 pinch ground black pepper
Beef
- 5 garlic cloves
- 100 g brown onion, cut into halves
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp ground paprika
- 2 tbsp ground turmeric
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp salt, to taste
- 50 g tomato paste
- 400 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp dark brown sugar
- 1000 g beef rump steak, cut into pieces (2-3 cm)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3095.2 kJ / 736.8 kcal
- Eiwitten
- 67.8 g
- Koolhydraten
- 17.2 g
- Vetten
- 43 g
- Verzadigd vet
- 11.6 g
- Vezels
- 7.6 g
- Natrium
- 864.6 mg
Alternatieve recepten
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Easy satay chicken
40 min
Beef stroganoff
35 Min
Chicken in yoghurt
30 min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Beef and potato massaman curry
2h 10 min
Thai red chicken curry
30 min
Quick massaman beef curry
40 min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Creamy beef curry
1h 15min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Beef ragu
1h 25 min