Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Satay sauce
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- ½ tsp fennel powder
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 2 tbsp tamari
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see Tip)
Chicken, rice and vegetables
- 350 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrots, cut into thin strips
- 200 g broccolini, cut into thirds or cauliflower, cut into small florets (3 cm)
- 50 g red capsicum, cut into thin strips
- 50 g brown onion, cut into thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut into halves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2312 kJ / 552.6 kcal
- Eiwitten
- 24.8 g
- Koolhydraten
- 63.4 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 11.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 748.8 mg
Alternatieve recepten
Chicken and cashews
55min
Apricot chicken risotto
30min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Quick massaman beef curry
40min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min
Quick chicken curry
35min
Curried sausages and lentils
1h
Chicken pad thai
55min
Butter chicken
55min
Thai red chicken curry
30min
Creamy coconut chicken curry
30min
Beef and potato massaman curry
2h 10min