Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Satay sauce
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- ½ tsp fennel powder
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 2 tbsp tamari
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp oyster sauce
- 1 tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see Tip)
Chicken, rice and vegetables
- 350 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g carrots, cut into thin strips
- 200 g broccolini, cut into thirds or cauliflower, cut into small florets (3 cm)
- 50 g red capsicum, cut into thin strips
- 50 g brown onion, cut into thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut into halves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2312 kJ / 552.6 kcal
- Eiwitten
- 24.8 g
- Koolhydraten
- 63.4 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 11.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 748.8 mg
Alternatieve recepten
Quick massaman beef curry
40 Min
Thai red chicken curry
30 Min
Butter chicken
55min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min
Quick chicken curry
35 Min
Apricot chicken risotto
30 Min
Chicken pad thai
55min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Curried sausages and lentils
1 Std.
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Chicken and cashews
55min
Creamy coconut chicken curry
30 Min