Apricot chicken risotto

Apricot chicken risotto

4.3 892 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 30min
6 portions

Ingrediënten

  • fresh thyme leaves only
    3 sprigs
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled (optional)
    1 cm
  • brown onion
    100 g
  • olive oil
    40 g
  • carrot cut into pieces
    100 g
  • red capsicum deseeded and cut into pieces
    120 g
  • chicken thigh fillet cut into cubes (3 cm)
    500 g
  • canned apricot nectar
    400 g
  • water
    300 g
  • Chicken stock paste (see Tip)
    1 ½ tbsp
  • Arborio rice
    300 g
  • frozen green peas to taste
    80 g
  • salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 847.2 mg
Eiwitten 19.7 g
Calorieën 1649.2 kJ / 392.7 kcal
Vetten 14.4 g
Vezels 3.5 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraten 44.3 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...