Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded if preferred, cut into pieces
- 2 cm piece fresh ginger
- 20 g coconut oil
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- ⅛ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 dried bay leaf
- 500 g chicken thigh fillets, cut into thirds
- 200 g tomato passata
- 200 g coconut cream
- 40 g tomato paste
- 50 g kale, sliced
- 4 - 5 sprigs fresh coriander leaves, to garnish
- ½ - 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2157.7 kJ / 513.7 kcal
- Eiwitten
- 29.9 g
- Koolhydraten
- 41.5 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 16.1 g
- Vezels
- 5.5 g
- Natrium
- 674.4 mg
Alternatieve recepten
Quick massaman beef curry
40min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Chunky bolognese
50 Min
Chicken teriyaki
20 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Beef and mushroom stroganoff
40min
Sticky chicken
24h 35 min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 min
Easy satay chicken
40min
Turkey rissoles and kale slaw
30 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min