Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coq au vin
- 4 chicken Marylands, jointed, trimmed and skin on
- 12 eschalots, peeled
- 200 g shortcut bacon rashers, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp sea salt
- ground black pepper, to season
- 200 g white wine
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 20 g salted butter
Mashed potato
- 1000 g floury potatoes, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 350 g milk
- 30 g butter, cut into pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4652 kJ / 1111.9 kcal
- Eiwitten
- 59 g
- Koolhydraten
- 114.6 g
- Vetten
- 44.5 g
- Verzadigd vet
- 18 g
- Vezels
- 14.7 g
- Natrium
- 2036.9 mg
Alternatieve recepten
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Chicken and risoni bake
1h 15min
Baked Chicken Pizzaiola
55 min
Lamb sausage ragu
30 min
Chinese pork with vegetables
1h 20 min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 Min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Family chicken galette
1h 55min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15min
Chicken and spinach enchiladas
40 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min