Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g basmati rice
- 10 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 6 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), peeled and cut into halves
- 50 g olive oil
- 2 cinnamon quills
- 10 cardamom pods, crushed
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp ground coriander
- ½ tsp ground cloves
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp ground nutmeg
- ¼ - ½ tsp chilli powder, to taste
- 500 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 100 g dry white wine
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 800 g water
- 3 fresh curry leaves
- 350 g frozen broad beans (or fresh), unpodded
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2038.4 kJ / 485.3 kcal
- Eiwitten
- 25.6 g
- Koolhydraten
- 59.3 g
- Vetten
- 13.9 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 9.9 g
- Natrium
- 885.8 mg
Alternatieve recepten
Everyone's favourite chicken curry
40 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Chicken in yoghurt
30 Min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 Min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Chilli con carne
45 Min
Chicken korma
45 Min
Mexican chicken stew
40 Min
Creamy coconut chicken curry
30 Min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Beef and pepper ragu
2 Std. 15 Min
Thai chilli chicken and basil
30 Min