Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
- Eiwitten
- 46.8 g
- Koolhydraten
- 67.8 g
- Vetten
- 77.6 g
- Verzadigd vet
- 37.9 g
- Vezels
- 4.2 g
- Natrium
- 707.4 mg
Alternatieve recepten
Beef and mushroom hot pot
2h
Lamb korma
4h
Quick massaman beef curry
40min
Thai green chicken curry
30min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Coconut lamb curry
2h
Chilli beef with lemon feta
30min
Layered lamb curry
1h
Spiced lamb roast
29sa 50 dk
Beef and pepper ragu
2h 15 min.
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Guinness beef pies
2h 15 min.